Jübilemi yaptım ne demek ?

Ipek

New member
[color=]Jübilemi Yaptım, Peki Ne Demek Bu?

Herkese merhaba! Evet, evet doğru duydunuz, "jübilemi yaptım" dedim. Ama bir şey itiraf edeyim: Bu jübile olayı, öyle sadece kutlama falan değil. Bu, bir anlamda ‘veda’ gibi bir şey, bir dönemin kapanışı. Ama bir yanda da, "Ben hâlâ buradayım" diye bağıran, biraz nostaljik, biraz komik bir kutlama. Hani sanki bir ömrü devirmişsiniz de, biraz tatile çıkıp geri dönmeye karar vermişsiniz gibi. Neyse, konuyu fazla uzatmadan, "jübilemi yaptım" ne demek, gelin bunu eğlenceli bir şekilde tartışalım!

[color=]Erkekler: Stratejik Bir Plan, Kadınlar: Duygusal Bir Bağ

Şimdi, erkekler bu "jübile" işini genelde daha analitik bakarak ele alır. Hani, bir çözüm odaklılık söz konusu olur ya… Erkekler için jübile yapmak, aslında "artık her şeyin doğru zamanıdır" düşüncesinin simgesidir. Yani, bir süre "kral" gibi hayat yaşayıp, sonunda bir adım geri çekilip, "Ben artık emekli oluyorum" demek, sanki bir strateji gibidir. Bir plan yapılır, bir program hazırlanır, belki de bir yaz tatiline bile çıkılır. Kadınlar da, "Ah, ama sen zaten her gün tatildeydin, değil mi?" diyebilir, o ayrı!

Erkekler jübile yaparken, "Her şeyin bir zamanı var" derler. Yani, bir noktada iş gücünü bırakıp, eski iş yerindeki ofis arkadaşlarını tek bir veda mesajıyla terk ederler. Ve bu mesaj genelde şöyle bir şey olur: "Herkese teşekkür ederim, ancak şimdilik emekli oluyorum, işte saat 17:00’de aktifim, ama ofisteki rahat koltuğum beni çağırıyor." Erkeklerin veda mesajlarında genellikle "çözüm odaklı" bir yaklaşım vardır: "Veda ettim, artık daha rahat olacağım" gibi.

[color=]Kadınlar: Jübilede Empati ve İlişki Kurma Sanatı

Kadınlar ise jübileyi biraz daha duygusal ve empatik bir şekilde ele alır. Hani, kadınların ilişkiler konusunda uzman olduğunu söyleriz ya… İşte, jübileyi yaparken de kadınlar için bu bir tür "veda dansı" gibidir. Bir yandan vedalaşırken, diğer yandan "Acaba ne hissettiniz? Beni hatırlayacak mısınız?" gibi sorularla, çevresindekilerle son bir kez bağ kurar. Erkekler "çözüm" derken, kadınlar "bağ kurmak" der!

Kadınlar için jübile yapmak, sadece bir işten ayrılma değil, bir dönemin sonu ve bir ilişkilerin bitişidir. Onlar için, jübileye dahil olmak demek, “Hadi gel, son bir kez tüm anıları paylaşalım, herkes duygusal bir konuşma yapsın, çünkü bir ilişki bitiyor ve biz bundan güç alacağız” demek gibidir. Ama tabii, bu ilişki dediğimiz şey, bazen sadece iş arkadaşlarınızla paylaşmak zorunda kaldığınız en komik anılar olabilir!

Kadınların jübilede yapacağı konuşmalar, herkesin içini ısıtan bir tür terapi gibidir. Herkesin gözleri yaşarır, duygusal anlar yaşanır. Hatta belki de bir “veda” yerine, aslında bir kutlama yapılır. “Ama sen gitme, birlikte çok eğleniyorduk!” demek de kadınların en sevdiği jübile cümlesidir. Hangi erkek, ofisten ayrılan kadın çalışanının göz yaşlarına kayıtsız kalabilir ki?

[color=]Jübilemi Yaptım: Duygusal Bir Veda mı, Çözüm Odaklı Bir Hamle mi?

Tabii, "jübileyi yapmak" sadece emekli olma ya da işten ayrılma gibi klasik anlamlarla sınırlı değil. Jübile, bir anlamda hayatın her alanında gerçekleşebilecek bir "dönüm noktası". Bunu belki bir ilişki bitiminde, belki de bir projeyi tamamlamışken yapabilirsiniz. Jübilede erkekler daha çok sonuca odaklanır: "Sonunda bitirdim, bu iş tamam!" derken, kadınlar daha çok “Bu yolculukta hepimiz birbirimize nasıl yardımcı olduk” diye düşünür.

Jübileyi yaparken insan ister istemez geçmişi hatırlar, küçük küçük anılar ve tatlı hatıralar aklına gelir. Erkekler bu süreçte, “Benim jübilem, işte bu kadar!" diyerek durumu sona erdirirken, kadınlar ise “Bu güzel anıları hep hatırlayacağım” diyerek daha ilişkisel bir bağ kurar.

[color=]Forumdaşlar, Siz Jübileyi Nasıl Anlatırsınız?

Şimdi, forumdaki dostlarım, sıra sizde! Benim "jübilem"de bolca stratejik düşünce, bolca duygusal veda ve biraz da kahkaha vardı. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Jübileyi bir "dönem sonu" olarak mı görüyorsunuz, yoksa gerçekten bir başlangıç olarak mı?

Erkekler çözüm odaklı mı, yoksa kadınlar duygusal bağ kurarak mı jübileyi yapmalı? Ya da belki ikisinin de karışımı bir yol var mı? Hadi bakalım, hep birlikte bu jübileyi kutlayalım, ama tabii bir kahkaha da eksik olmasın!